Draadglas

Draadglas is een voorganger van gehard glas hebben ongeveer hetzelfde karakter. Draadglas is van oudsher al een inbraakwerend glas.

Het draadglas zegt het namelijk al, in het glas is metaal draad verweven. Het draad is door het hele glas geweven en maakt er een hecht geheel van. Wanneer het glas kapot gaat of het glas breekt, dan blijft het glas vast plakken aan het draad. Het is daarom net als gelaagd glas en gehard glas ontiegelijk moeilijk om doorheen te komen. Als wij het gaan vergelijken met gehard glas en gelaagd glas is draadglas wel iets minder qua kwaliteit, maar het is ook iets goedkoper dan de eerder benoemde glassoorten.

Direct een veilig gevoel

Draadglas kunnen wij ook onderverdelen in de categorie brandvertragende materialen. Als het glas word bloodgesteld aan enorme tempereaturen, dan zal het glas breken. Door het draad zullen de stukken glas veel langer een geheel vormen. Hierdoor zal de brand minder snel om zich heen kunnen pakken. Normaal draadglas heeft een vertragende werking van ongeveer 20 minuten. Wel heb je met een aantal aspecten te maken of deze tijd reeel is.

Brandwerend en betrouwbaar

Denk hierbij aan de afmeting van het draadglas, hoe is het glas geplaatst. Van wat voor soort materiaal is het kozijn gemaakt. Hout brand sneller dan een alliminium kozijn.
Het draadglas is heeft vaak standaard uitgerust met vierkante mazen van 12 x 12 mm.
Draadglas kan niet geleverd worden in een geharde versie. Wij van Glasdistrict leveren alleen maar draadglas in een transparante uitvoering, maar ook in meerdere kleuren soorten. Meestal heeft het een camouflerende werking, en word dan toegekend aan de inbraakwerkende beglassing.

Voordelen van dit type glas

  • Brandvertragend glas
  • Inbraakwerend
  • Goedkopere optie vergeleken met andere glassoorten
  • Sterke en isolerende werking
  • Glas breekt niet snel bij glasschade

Glasdistrict heeft het grootste assortiment van sdraadglas op voorraad, ben tu opzoek naar een glashandel die u kan voorzien van draadglas, dan bent u bij Glasdistrict aan het juiste adres.

 

Ervaringen klanten glasdistrict

Mevr. de Haan

Nadat er voor de tweede keer was ingebroken in de onze opslag via het raam. Gaf de glaszetter van Glasdistrict ons advies om gebruik te maken van draadglas. Het is natuurlijk afwachten of wij in de toekomst weer zal gebeuren. Maar de optie voor een ander soort glas die moet bijdragen aan de veilgeheid geeft ons een veiliger gevoel dan wij hadden.

Mr. Goossens

Wij wilde al een geruime tijd het raam met van die draden erin vervangen, omdat deze al een geruime tijd stuk was. Via Glasdistrict kregen wij deze scherpste offerte die wij hadden aangevraagd voor veiligheidsglas. Uiteindelijk gaf ons dat de doorslag. Wij zijn snel geholpen door een nette glaszetter van Glasdistrict.

B de Vries.

Voor onze garage hebben wij meerder malen problemen gehad met inbraak. De inbrekers kwamen binnen door het raam, nadat wij dit twee keer ervaren hebben. Kwam de Glaszetter van Glasdistrict met een handige oplossing om een ander soort glas in het kozijn te monteren. Nu hebben wij al een geruime tijd geen overlast meer.

Glasdistrict staat dag en nacht voor u klaar, voor zowel particulieren als de zakelijke markt proberen wij op de juiste manier te bedienen.

In samenwerking met Weball-in