Gelaagd glas

Gelaagd glas is het meest voorkomende veiligheidsglas op de markt. Gelaagd glas is sterker en veiliger dan enkel of dubbel glas. Dit soort veiligheidsglas word met minimaal 2 glasplaten aan elkaar verbonden. Om deze 2 glasplaten aan elkaar te verbinden wordt er een sterke folie tussen de glasplaten gesmolten. Met normaal dubbel glas is de tussen ruimte opgevuld met een bepaalde isolerende gas, maar dat heeft dit glas dus niet.

Diverse soorten en maten 

Omdat deze folie een bindende factor heeft van met glas, is het moeilijke om door dit glas heen te komen. Stelt u eens voor bij het gooien van een steen tegen het gelaagde glas. Dan zal dit glas nooit in zijn geheel breken, er zal een ster ontstaan. Het beschadigde glas blijft aan de folie kleven. Het is bijna onmogelijk om gelaagd glas is zijn geheel kapot te krijgen, in vakjargon wordt er gesproken over inbraakwerend glas of veiligeheidsglas. Inbraakwerend glas is bij Glasdistrict te verkrijgen vanaf €35,- per m2. In het gelaagde glas zijn er diverse mogelijkheden qua sterkte. De prijzen kunnen hierbij oplopen tot de €110,- per m2. Als u vragen heeft over de mogelijkheden dan verwijzen wij u graag door naar onze telefoniste voor meer informatie.

 

Prijzen van gelaagd glas

 

De prijs van gelaagd glas wordt berekend per m². Als u kiest voor gelaagd glas, dan heeft u de keuze uit éénzijdig gelaagd glas, tweezijdig gelaagd glas en gelaagd glas met folie voor gehard glas. De richtprijzen voor de verschillende soorten gelaagd glas in onderstaande schema zijn inclusief btw maar exclusief montage. Met deze richtprijzen berekent u eenvoudig wat de klus u ongeveer gaat kosten. Glasdistrict is erg snel met het verwerken van offertes. Als u voor de goedkoopste glaszetter in de markt gaat dan zijn wij de middenmoot qua prijs. Uiteindelijk is Glasdistrict misschien niet de goedkoopste in de markt, maar wij leveren wel de beste service voor dit geld.

  • Eenzijdig gelaagd glas prijs – v.a. €85,- t/m 135,- per vierkante meter
  • Tweezijdig gelaagd glas prijs – v.a. €125,- t/m €175 per vierkante meter
  • Gehard glas gelaagd met folie – v.a. €145 t/m €190,- per vierkante meter
  • De prijzen het gelaagde glas die hierboven staan vermeld zijn exclusief montage kosten.

Doormiddel van de gegevens die staan vermeld in de bovenstaande kollom kunt u heel erg makkelijk de kosten voor het aanvragen van glas berekenen.

 

Waar is dit glas goed voor

Gelaagd glas komt veel voor, overal om ons heen is het te vinden. Zonder dat u er bewust van bent kijk u door gelaagd glas. Het meest bekende stukje gelaagd glas is vindbaar in de auto. Bijna elke auto is rondom voorzien van gelaagd glas.  Als een auto een ongeluk krijgt, of een steenje tegen het raam aan springt. Dan ziet u altijd dat het glas niet alle kanten op springt en stuk gaat. Dit is super veilig en het glas valt daarom onder het soort veiligheidglas. De reden van het niet versprinteren van het glas is de folie die een dubbele werking heeft, aan de ene kant absorbeert het de klap en aan de anderen kant houdt het folie het glas compact en bij elkaar.

Ook binnen in het huis word gebruik gemaak van dit soort glas, denk hierbij aan een glazen deur binnen in het huis. Super veilig als er kinderen in het rond lopen. Kinderen hebben vaak geen weet wat er kan gebeuren als zij met speelgoed op een raam aan het rammen zijn. Gelaagd glas kan dit hebben en wij van Glasdistrict zien dan ook veel aanvragen binnen komen van jonge gezinnen voor het vervangen van enkelglas.

 

Voordelen van dit glas 

 

  • Heeft eeen zeer goede isolerende werking
  • Inbraak en brandwerend werking
  • Kans op verwondingen als het breekt is zeer klein
  • Bij glasschade kan het glas nog steeds functioneren
  • Goede isolerende werking

 

Het glas heeft een goede isolerende werking. Als u dit glas wilt vergelijken met een HR glassoort, dan staat het gelaagde glas gelijk aan het standaard isolatieglas. Het voordeel van het gelaagde glas tegenover isolatieglas is dat het glas niet lek kan bij glasschade en het blijft zijn sterke eigenschappen behouden. Als u voor de hogere HR glas types gaat, dan bent u uiteindelijk wel goedkoper uit met de stookosten voor uw huis. Maar zelfs gelaagd glas kan goed concurreren met standaard isolatieglas.

Bescherming tegen inbrekers

Als u gelaagd glas heeft, dan hebben inbrekers bijna geen kans om bij u in te breken door het raam. Als er goed hang en sluitwerk aanwezig is, dan kunnen inbrekers beter opzoek gaan naar een ander huis. Voordat de inbreker geheel door het raam doordrongen zijn. Hebben zijn al zoveel tijd doorbracht aan het molesteren van het glas. Mensen in de omgeving zullen tegen die tijd alarm hebben geslagen. Criminele zullen dit risico niet willen lopen om gepakt te worden.

Gebroken en toch nog sterk

Zoals een slecht Nederlands gezegde in relationele sferen ‘’ alles kan stuk ‘’, zo kan zelfs gelaagd glas stuk. Maar stel dat dit stuk  gaat wat dan? U zult erachter komen dat het geen dringende behoefte is om het glas direct te vervangen. Gelaagd glas behoud zijn sterke eigenschappen. Als het raam niet direct visueel in het zicht zit en er geen geld of noodzaak is om dit direct te vervangen kunt u het gebroken raam gewoon laten zitten, tot het moment daar is voor vervanging.

gelaagd glas
Veiligheidsglas

Bent u door deze toelichting overtuigd voor het nemen van gelaagd glas en wilt u een intake gesprek of een mooie offerte ontvangen van Glasdistrict? Dan kunt u ons voor de aanvragen 24/7 mailen of bellen tijdens kantooruren om eventueel een afspraak te maken.