Glas in lood

Glas in lood plaatsen en restaureren via Glasdistrict

Bent u op zoek naar mooie glas in lood ruiten voor uw woning of heeft u oud glas in lood in de ramen zitten dat u graag wilt laten repareren? Neem dan contact op met de gespecialiseerde glaszetters van Glasdistrict. Al uw glas in lood op maat kunnen leveren, vervaardigen, zetten en repareren.

Bij ons kunt u terecht voor:

  • het laten restaureren van modern en antiek glas in lood
  • oud of beschadigd lood of glas vervangen
  • lek glas in lood waterdicht maken
  • glas in lood reinigen
  • los glas in glas in lood vastzetten
  • demonteren bestaand glas in lood
  • nieuw of oud glas  opnieuw zetten in een sponning
  • glas brandschilderen
  • glas zandstralen
  • zeefdrukken op glas

Terugbrengen in oude staat

Vaak hebben jaren ‘30 woningen nog glas in lood in de ramen zitten. Soms is dit niet bij alle ramen compleet en is het glas in lood onderhand vervangen door blank glas. Wilt u de originele sfeer in huis terugbrengen, dan kan Glasdistrict nieuwe glas in lood ramen maken. Op basis van het motief van een of meerdere originele ramen. U kunt onze glasspecialisten zo ook een nieuw ontwerp voor een ruit laten op basis van de kleuren. Verder de motieven van andere ramen, bijvoorbeeld voor een nieuwe tussendeur of een zijraam.

Nieuwbouw en moderne woningen met gekleurd glas

U hoeft niet in een oud huis te wonen om met glas in lood sfeer in het interieur te brengen. Ook in moderne woningen kunnen ramen en deuren met gekleurd glas het interieur een eigentijdse of juist authentieke stijl geven. Zo kunt u uw nieuwbouwwoning een klassieke stijl geven door de bijvoorbeeld de binnendeuren te vervangen door paneeldeuren met gekleurd glas in lood. Of met modern glas in lood werk kleur brengen in huis. Glas in lood is ook de ideale oplossing als u een raam heeft dat uitkijkt op een blinde muur. Dan kan een betoverd lichtspel van gekleurd of gebrandschilderd glas een verrassende effect geven.


Van restauratie tot uniek glas in lood ontwerp

Heeft u schade aan uw glas en wilt u dit laten herstellen of heeft u wensen voor nieuw glas? Dan komt een onze glas specialist van Glasdistrict bij u thuis om al uw wensen in kaart te brengen. Bij beschadigde ruiten worden de herstelwerkzaamheden in kaart gebracht. En met u besproken hoe het raam gerestaureerd kan worden. Denkt u aan een nieuwe ruit dan zijn er verschillende modellen, motieven en kleuren mogelijk. De glaszetter zal u voorbeelden laten zien en een prijsberekening voor u maken. Uiteraard is het ook mogelijk zelf een ontwerp te maken voor een glas in lood raam. U kunt dan met een voorbeeldtekening maken die een van onze glas in loodspecialisten omzet in een glas in lood-schets. Zo krijgt u echt iets unieks in huis.

Schade herstellen aan dit type glas

Het meeste glas in lood heeft de tand des tijds vaak goed doorstaan, en in principe kan het wel 75 jaar meegaan. Toch kan het lood gaan scheuren of er is ruimte tussen de loodstrips en het glas ontstaan waardoor er glasstukken los kunnen gaan zitten. Of beschadigd kunnen raken en het raam ook zijn stevigheid verliest. Onze glaszetters kunnen de ruiten weer herstellen tot de originele staat. Dat doen ze door het aanbrengen van nieuwe loodstrips en het vervangen van de oude stukken gekleurd glas door nieuwe exemplaren. Vaak kan de reparatie op locatie worden uitgevoerd maar soms zijn de restauratiewerkzaamheden te groot en wordt de ruit meegenomen naar onze werkplaats waar we met zorg en precisie de restauratie kunnen uitvoeren.

Glas in lood plaatsen met isolatieglas

Wilt u graag glas in lood plaatsen maar heeft u een woning met dubbelglas, of wilt u graag wel een authentiek raam behouden maar toch de ruiten van uw huis optimaal isoleren, dan heeft Glasdistrict daar ook de oplossingen voor. Zo kunnen we voorzetramen plaatsen of uw historisch glaswerk inbouwen in modern HR glas zodat het authentieke glas behouden kan blijven maar u toch kan profiteren van de voordelen van isolatieglas.

De oorsprong van antiek glas

Authentiek glas in lood komt nog veel voor in oude herenhuizen en vooroorlogse woningen. In het begin van de twintigste eeuw werden vaak bovenramen en tussendeuren in de hal voorzien van glas in lood ruiten. De oorsprong van dit prachtige gekleurde glas ligt vroeg in de Middeleeuwen, toen werden alle ruiten van glas in lood gemaakt. Het was toen nog niet mogelijk grote glazen ruiten te maken, dus werden er allerlei stukken glas met loodstrips samengevoegd tot één raam. Vaak beperkte men zich niet tot gewoon blank glas maar voegde ook gekleurd glas en gebrandschilderd glas toe waardoor er door de lichtinval een betoverende sfeer werd gecreëerd. Je ziet dan ook in veel historische kerken en geloofshuizen met dit glas in de ramen die daarbij ook werden benut om bijbelse vertellingen te verbeelden.

Toon en kleur door gebrandschilderd glas

In glas in lood ramen kunnen de gekleurde stukken helder glas zijn gecombineerd met gebrandschilderd glas. Deze techniek stamt ook uit de middeleeuwen en wordt ook in moderne ramen nog steeds toegepast; met een mengsel van azijn, gom en pigment worden voorstellingen op het glas gemaakt. En deze worden vervolgens in het glas gebrand. Met brandschilderen kunnen niet alleen scherpe contourtekeningen op het glas worden gezet. Ook wordt het gebruikt om lichte en donkere toonverschillen aan te brengen. Vaak wordt brandschilderen gebruikt om wapenschilden en teksten in het glas te zetten. Je ziet het bijvoorbeeld vaak terug in oude paleizen, landhuizen en sfeervolle cafés.

Glasservices via de specialisten van Glasdistrict

Glasdistrict is een allround glaszetbedrijf waar u terecht kunt voor het leveren en monteren van kwaliteitsglas in uw woning, winkel of bedrijfspand. Of u nu met spoed glasschade gerepareerd wilt hebben, uw woning wilt laten voorzien van hoogrendements isolatieglas, of een kantoor wilt laten inrichten met glazen systeemwanden, we kunnen het allemaal voor u verzorgen. En dat doen we met uiterste zorg, deskundigheid en we hanteren scherpe prijzen en vlotte levertermijnen.  We beschikken over een uitgebreid netwerk aan glaszetters door heel Nederland, dus er zit altijd een Glasdistrict-glaszetter bij u in de buurt.

Glasdistrict heeft een landelijk samenwerking met de dubbel glas specialist van Nederland