Glazen douchedeuren

Goedkoop glazen douchedeuren kopen bij Glasdistrict

Comfort en luxe in de badkamer met glazen douchedeuren van Glasdistrict

Glazen douchedeuren en wanden zijn tegenwoordig dé trend in de badkamer. Ze zijn de perfecte oplossing om op een moderne wijze een doucheruimte van de rest van de badkamer af te scheiden en geven de ruimte sfeer en vooral veel licht en een optimaal gevoel van ruimte en luxe. Daarnaast is glas erg makkelijk in onderhoud. Met een glazen douchewand op maat kunt u op eenvoudige wijze een handige inloopdouche creëren, maar het is ook mogelijk om bij een bestaande douchebak of bad op maat glazen douchedeuren of baddeurtjes te bestellen. Bij Glasdistrict kunt u douchewanden en deuren van glas in ieder formaat bestellen, en is vrijwel iedere opstelling mogelijk. En daarbij rekenen de glaszetters van Glasdistrict voordelige tarieven op glas en montage, zodat u budgetvriendelijke wijze uw oude badkamer kunt omtoveren tot een luxe moderne spa.

Glazen douchedeuren op maat voor een nieuwe badkamer

Bent u van plan om uw badkamer renoveren of gaat u een badkamer inrichten voor een nieuw te bouwen woning, dan zijn glazen douchewanden of douchedeuren een interessante optie. Niet alleen is glas gunstig in prijs en onderhoud, glazen wanden nemen ook erg weinig ruimte in beslag, ze zijn zeer stevig én veilig. Daarnaast kan de toepassing van glazen ruiten donkere badkamers veel meer licht geven, en zijn dan ook een uitstekende oplossing als u liever geen douchegordijn, kunststof douchecabine of stenen douchewandje wilt plaatsen. Bij glas zit u niet vast aan standaard maten dus u kunt uw douchewanden en deuren in vrijwel iedere maat laten leveren. Daardoor biedt het veel mogelijkheden om ook in een onbenutte hoek of onder een schuin dak een fijne inloopdouche te maken. De adviseurs van Glasdistrict vertellen u graag meer over alle mogelijkheden, vaak kan er meer dan u misschien denkt!


Voordelig douchewanden van veiligheidsglas kopen


Glazen douchewanden en douchedeuren worden altijd gemaakt van gehard veiligheidsglas, zodat het veilig is in gebruik. Dit glas is op chemische of thermische wijze (vaak door verhitting tot 600 graden) extra hard gemaakt. Het is daardoor 7 x sterker dan gewoon glas. En als het dan toch breekt, valt het niet uiteen in scherpe punten zoals bij gewoon glas het geval is, maar in veilige brokjes waar u zich in principe niet aan kunt bezeren. Daarom word dit glas gebruikt voor al het glas dat in contact staat met mensen, zoals in gebouwen, bushokjes, schuifdeuren en in het interieur. Een ander type veiligheidsglas is gelaagd glas, ook dit is erg stevig maar het is volgens een ander principe gemaakt. Het bestaat uit gewoon glas dat met één of meerdere speciale stevige folies is verlijmd. Als het breekt valt het niet uit elkaar, maar blijft het glas aan de folie plakken: zo zijn bijvoorbeeld autoruiten gemaakt van gelaagd glas.

De dikte van glas douchewanden

Douchewanden lijken door hun transparantie dun, maar ze zijn erg stevig en worden in 8mm en 10mm dikte geleverd. Wel is het verstandig om voor grotere vlakken een dikkere glaswand te nemen; voor wanden tot ongeveer 2 m2 wordt een glasdikte van 8mm aanbevolen. Wordt het oppervlak groter, dan is 10 ]mm de beste keuze. Eventueel is het ook mogelijk de wanden in 12mm te bestellen bij zeer grote oppervlakken of als u extra stevigheid wenst. Hoe dikker de wanden, hoe zwaarder en een goede montage glazen wanden in de douche met de juiste profielen en bevestigingsmateriaal is dan ook een vereiste om de veiligheid te garanderen. Laat dus altijd de montage van de glazen douchewand over aan een vakman, zoals de glaszetters van Glasdistrict, want alleen zo kan de garantie op de badwand optimaal gegarandeerd worden.

Soorten glas en deuren voor douche en bad

Glazen douchedeuren worden standaard geleverd in helder, transparant glas. Maar u kunt ook kiezen voor varianten van melkglas of met een mattering of die een diffuse lichtinval geven en veel privacy bieden. Wilt u echt iets bijzonders, dan kunt u ook kijken naar glazen wanden waar patronen of motieven in het glas zijn geëtst, en het is ook mogelijk deze naar eigen ontwerp te laten uitvoeren. De douchewanden kunnen aan de badkamer vloer en wand vastgezet worden met U-profielen of glasklemmen van chroom of roestvrij staal. Daarbij wordt vaak aan de bovenkant van de glaswand nog een stabilisatorstang geplaatst vanuit de wand of vanuit het plafond. Bij douchedeuren kunt u kiezen uit glazen schuifdeuren of  scharnierdeuren, en u kunt deze enkel of in dubbele set bestellen. Daarbij heeft u uiteraard de keuze uit verschillende soorten deurbeslag.

Kalkaanslag verwijderen en schoonmaken glazen douche deuren

Glazen douchedeuren eenvoudig in het onderhoud en u zult er flink wat jaren plezier van hebben. Maar glas is wel gevoelig voor aanslag door kalk uit water. En zeker in een natte ruimte bij de douche of het bad zal er altijd op de douchewanden op den duur kalkaanslag te zien zijn. Deze aanslag is te voorkomen door na het douchen de wanden goed droog te wrijven met een doek of met een rubberen trekker. Maar u kunt de glazen wanden ook bestellen met een extra anti-kalkcoating die er voor zorgt dat de kalk zich niet aan het glas hecht. Heeft u toch kalkvlekken op het glas, dan kunt u dat vaak wel verwijderen met bijvoorbeeld schoonmaakazijn of andere middelen die speciaal kalkaanslag verwijderen.

Goedkoop een glazen inloopdouche laten maken door Glasdistrict 

Alle douchedeuren en badwanden die Glasdistrict levert zijn gemaakt van hoogwaardig veiligheidsglas volgens de geldende normen, en ook bij de bijgeleverde de scharnieren en bevestigingsmaterialen kunt u vertrouwen op gedegen kwaliteit. Bij Glasdistrict kunt u glazen douchedeuren en douchewanden in verschillende formaten en diktes bestellen en laten plaatsen. Zo hebben wij altijd douchewanden op voorraad in de maten 90×100, 100×200, 110×200 en 120×200, van 8mm of 10 mm dik veiligheidsglas. Maar als deze standaardmaten niet voldoen, of u heeft andere wensen, dan kunt u bij ons ook douchedeuren of wanden speciaal op maat laten maken, zodat het precies past in uw badkamer. Zo kunt u bijvoorbeeld douchedeuren plaatsen in een hoek, of een douchewand bestellen met schuine bovenrand voor onder een schuin dak.

Voordelig maatwerk in glazen douche ruiten


Om zo goed mogelijk de deuren en wanden op maat te plaatsen is een juiste inmeting belangrijk. En dat is vooral bij scharnierende douchedeuren van belang, want deze moeten absoluut niet klemmen en dus de ruimte hebben om goed te functioneren. Ook moeten ze voldoende bewegingsruimte bieden bij het in- en uitgaan van douche of bad, en dat bepaalt ook de keuze voor scharnierdeuren, schuifdeuren of een wandje zonder deur. U kunt zelf het meetlint ter hand nemen, maar u kunt zo’n inmeting ook vrijblijvend laten uitvoeren door de vakkundige de glaszetters van Glasdistrict. Zij kunnen u dan ook meteen adviseren over welk type en dikte glas het beste bij de ruimte past en tonen welk soort deurbeslag, scharnieren, profielen of stabilisatiestang er mogelijk is bij de gewenste doucheopstelling.

Snelle levering douche- en baddeuren van glas
Standaard deuren kunnen we vaak binnen een paar dagen bij u leveren en monteren. Heeft u glas op maat besteld of moet het glas nog worden voorzien van een speciale coating of patroon, dan kan duurt het vaak een tot een paar weken, maar daar kunnen onze glaszetters u bij uw aanvraag direct over informeren. De montage gaat vaak snel en is meestal binnen een dag geregeld. Zo kunt u snel genieten van uw nieuwe luxe douche.


Uw voordelige leverancier van topkwaliteit interieurglas
Bij Glasdistrict kunt u rekenen op glazen douchedeuren en douchewanden van uitstekende kwaliteit voor een prima tarief.  Maar ook voor ander glas voor uw interieur kunt u bij ons terecht; zo leveren we gunstig geprijsde glazen tafelbladen, glazen achterwanden voor in de keuken, kunnen we in elk formaat deuren, portalen, balustrades en trapleuningen in gehard glas uitvoeren, kunt u bij ons glazen luifels voor boven uw voordeur bestellen of uw terras voorzien van een op maat gemaakt modern glazen windschermen. Uiteraard zijn wij ook een vertrouwd en voordelig adres voor alle isolerende beglazing in uw ramen, leveren we complete dakramen voor bijvoorbeeld de zolder of dakkapel, of kunnen wij uw serre of uitbouw voorzien van een nieuw glazen dak.

Wij maken graag uw woonwensen in glas werkelijkheid. Bel ons, en onze glasexperts vertellen u graag over de uitgebreide mogelijkheden voor uw interieur of badkamer.

U kat ons bellen voor een afspraak, onze verkoper zal u graag het een en ander laten zien.

Onze showroom is gevestigd in Delft

Cyclotronweg 33-37
2629 HN Delft