HR glas

hr glas bestellen via Glasdistrict glaszetters 

Hieronder alle informatie over HR++ glas. Als u aan het einde van de pagina geïnteresseerd bent om een afspraak met ons te maken. Dan kunt mailen of bellen voor een oriënterend gesprek met een van onze glasexperts.

Energiezuinig wonen met HR++ glas 

 

Energiezuinig wonen begint met duurzame beglazing. Want door kiezen voor dubbellaags hoogrendement glas geniet je niet alleen van optimaal warm wooncomfort en een flinke bezuiniging op je stookkosten. U draagt daardoor meteen ook bij aan een schoner milieu. Standaard zijn nieuwe huizen voorzien van HR++ glas. Ook bij vervanging van enkelglas door dubbelglas wordt vaak voor dit glas gekozen. Dit type hoogrendement glas heeft dan ook een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Het is relatief wat duurder dan gewoon dubbelglas, HR of HR+ glas maar de extra investering verdient zich al snel terug door de optimale isolerende werking van het glas. Niet voor niets is HR++ glas dan ook het meest gekozen type isolatieglas bij nieuwbouw en renovatie van woningen.

Kosten HR++ glas en terug verdien tijd

Wat gaat HR++ glas kosten? Dat verschilt natuurlijk per leverancier en korting die u eventueel via uw gemeente kunt krijgen. Maar in de regel kunt u uitgegaan van een  gemiddelde prijs voor HR++ glas van € 160 inclusief installatie, aanpassingskosten en BTW (2015/2016). En dan bespaart u bijvoorbeeld bij een rijtjeswoning met 20m2 aan glas, jaarlijks 300 euro aan stookkosten. Voor HR++ glas kunt u rekenen op ongeveer 10 jaar terug verdien tijd. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van uw stookgedrag, de temperatuur buiten en het staat waar in het glas verkeert. Ook geven glasproducenten vaak 10 jaar garantie op HR++ glas. Door goed onderhoud aan ramen en kozijnen gaat het vaak makkelijk 20 tot 30 jaar mee.

De werking van HR++ en dubbelglas


De termen dubbelglas en hoogrendementsglas worden vaak door elkaar gebruikt, maar ze zijn niet hetzelfde. De verschillen zitten in de constructie, dikte en isolatiewaarde die het glas heeft. Zo heeft hoogrendementsglas, of HR glas, een hogere warmte weerstand dan dubbellaags glas, en het zal meer voordelen in comfort en energiekosten geven. Dubbelglas bestaat uit twee ruiten met een luchtdichte ruimte (de spouw) ertussen die is opgevuld met droge lucht, en dit houdt bijna 50% meer warmte tegen dan enkelglas dat doet. HR glas is gebaseerd op hetzelfde principe maar hierbij zijn de ruiten gecoat met een ultradun metaallaagje dat stralingswarmte weerkaatst en dus nog beter isoleert.

De verschillen tussen HR, HR++ en HR+++ ruiten


Bij de plus varianten, zoals HR+, HR++, HR+++ is de droge lucht tussen de glasplaten vervangen door een edelgas. Zoals argon of krypton, dat sterkere isolerende eigenschappen heeft. En daarom is de isolatiewaarde van dit soort glas nog hoger dan gewoon HR glas. Het meest isolerend is triple glas, ofwel HR+++, en dat heeft in plaats van twee, drie glasplaten met gas en coating ertussen. Het is dan ook de duurste en zwaarste variant, dus het moet wel passen in de kozijnen én in uw budget. Ook bestaat de variant ZHR++ glas, dit HR++ glas is voorzien van een extra zonwerende coating, wat extra comfort biedt bij op het zuiden gelegen ruiten.


HR++ glas en de U-waarde

Als u HR++ gaat bestellen dan is het best lastig om te bepalen welk soort glas voor uw woning geschikt is en welk rendement het uiteindelijk voor u gaat opleveren. En er zitten nog al wat verschillen tussen de HR++ ruiten van de verschillende glasproducenten. Zo is er verschil in dikte van de ruiten, de soort coating en het type gas dat tussen de glasplaten zit. Maar al het glas heeft een u-waarde, en dit getal geeft aan hoeveel warmtetransport er door de ruit is per vierkante meter glas, per temperatuurgraad. Voor de optimale isolatie moet dit getal zo laag mogelijk zijn. Zo hebben HR++ en Triple glas de laagste waardes en isoleren het beste.

Verschillen isolatiewaarde

Het verschil met de isolatiewaarde van gewoon vensterglas is erg groot, de U-waarde daarvan is ca. 5,8. Dus als u nog enkelglas heeft, loont het echt om te investeren in HR++ glas. Glasdistrict hanteert de landelijk gestelde normen voor de U waardes van glas. U kunt via onze glaszetters dan ook rekenen op de volgende isolatiewaardes:

  • HR glas, U-waarde 2,0 tot 1,7
  • HR+ glas, U-waarde 1,3 – 1,6
  • HR++ glas, U-waarde 1 – 1,2
  • HR+++glas, U-waarde 0,5-0,9

Geschikte Kozijnen voor HR glas

 

Rekent u er wel op dat hoe hoger de isolatiewaarde, dus hoe meer plussen, hoe dikker het glas is, en daar moeten uw kozijnen wel geschikt voor zijn of geschikt voor gemaakt worden. Zo heeft HR+ glas en spouwdikte tussen 9 mm en 12 mm, en bij HR++ is deze 15mm of hoger. Triple glas is bijna dubbel zo dik, want het bestaat uit 3 glasplaten van ca 4mm plus 2x 15mm spouw. Triple glas is dan ook twee keer zo zwaar.

Kozijnen garanderen lange levensduur HR++ glas


Wilt u van de volledige levensduur van HR++ kunnen profiteren, dan is het wel belangrijk dat de deuren en kozijnen waar ze in geplaatst worden in goede conditie zijn én blijven. Want zodra er kieren en openingen ontstaan tussen de sponning en het nieuwe glas, kan dubbelglas beschadigd raken en dan is er een grotere kans dan vuil en vocht tussen de glasplaten gaat zitten. Dit wordt ook wel lekglas genoemd en eigenlijk is het niet te herstellen en dan is vervanging de enige optie die nog rest.

Inspecteren van de kozijnen

Laat dus eerst de kozijnen inspecteren voordat dus voordat er HR++ glas in wordt geplaatst. Zo kan de glaszetter ten eerste controleren of de sponning breed genoegd is voor het gewenste type HR++ glas en hij kan vervolgens beoordelen of de kwaliteit voldoende is. Mochten er aanpassingen nodig zijn dan kan Glasdistrict voordelig reparaties laten uitvoeren. Het kan ook zijn dat het eigenlijk niet meer rendabel is om de oude kozijnen te gebruiken met nieuw dubbel glas. Dan is het beter om te overwegen om nieuwe kozijnen te nemen met HR++ glas, bijvoorbeeld van duurzaam hout, kunststof of aluminium.

Voordelig HR++ plaatsen door Glasdistrict 

HR++ glas laat u natuurlijk plaatsen door de vakman, want een goede montage is met dit glas een must;  het moet zorgvuldig en volgens praktijkrichtlijnen uitgevoerd worden. Want alleen onder die voorwaarde kan de glasproducent de garantie die ze op HR++ glas geven garanderen. Met de montageservice van Glasdistrict weet u in ieder geval zeker dat de plaatsing van uw nieuwe glas met zorg en volgens de richtlijnen wordt uitgevoerd. Zo zijn al onze glaszetters gecertificeerd volgens het GBO-vakcertificaat of hebben een AF erkenning via de branchevereniging FOSAG.

Voordelige tarieven

Daarnaast kunt u via Glasdistrict profiteren van voordelige tarieven op HR++ glas, en daarbij kunt u rekenen op topkwaliteit glas met een uitstekende garantie. Verderkunnen onze vakmannen snel leveren en monteren, en kunt u voor alle formaten en typen glas terecht bij onze glaszetservice, ook als het gaat om een oudere of monumentale woning. Natuurlijk hoeft u niet te kiezen om al uw ramen van HR++ glas te voorzien, met het vervangen van enkelglas in de woonkamer, keuken, badkamer en eventuele studeerkamer door HR++ glas kunt u al een heel verschil bewerkstelligen in wooncomfort en energiebesparing.

HR++glas plaatsen met subsidie

Als u HR++ glas in uw woning wilt laten plaatsen dan is dat een hele investering. Toch biedt dit glas zoveel voordelen op het gebied van energiebesparing en milieubelasting dat ook overheid en gemeenten graag zien dat woningeigenaren investeren in HR++ glas, en vaak stimuleren ze dit door subsidieregelingen. De gemeente van uw woonplaats kan u dan bijvoorbeeld een korting geven op de aanschafprijs van HR++ glas of u mag gebruik maken van een lager BTW tarief voor levering en montage. Deze regelingen verschillen per gemeente en zijn vaak gebonden aan een vaste periode waarin u de montage moet laten uitvoeren.

Voorwaarden plaatsen HR glas

En vaak zijn er voorwaarden aan verbonden, bijvoorbeeld aan het type glas en/of het aantal vierkante meters glas. Dit soort kortingen kunnen ook vallen onder overkoepelde energiebesparende subsidieregelingen die gemeentes uitgeven en u kunt dan ook het beste bij uw lokale gemeente informeren welke mogelijkheden er zijn (of nog komen). Actuele regelingen staan ook vermeld op www.energiesubsidiewijzer.nl, en uw lokale glaszetter is vaak ook goed op de hoogte van de mogelijke voordelen in uw woonplaats.