HR+ glas

Voordelig HR+ glas bestellen bij Glasdistrict

Glasdistrict vermeld op deze pagina de voordelen en de specificaties van HR+ glas. Voor meer informatie over de verschillende glassoorten kunt u terecht op de pagina van verschillende type glas.

HR+ Glas maakt iedere woning duurzamer

Een energiezuinig huis heeft tegenwoordig dubbelglas of hoogrendements HR+ glas. Maar heeft u nog enkelglas uw woning, dan kunt u door te investeren in HRglas ook profiteren van meer warmtecomfort in huis én flink gaan besparen in de stookkosten. HR+ glas komt in verschillende typen met verschillende isolerende eigenschappen. En welk soort dubbelglas u kiest is veelal afhankelijk van uw woonwensen, de staat van uw kozijnen én uw budget. Zo kunt u via Glasdistrict al voor rond de 145 euro per vierkante meter HR+ glas laten plaatsen waarmee u jaarlijks bij een gemiddelde eengezinswoning zo’n 220 euro kunt besparen.

Comfort in warmte en geluid

En HR+ glas heeft ook ander voordelen, zo is het glas door zijn dikte en stevigheid een stuk veiliger, geluidsdichter en vermindert het de kans op inslaan bij bijvoorbeeld een inbraak. HR+ glas laten plaatsen is voor veel woning eigenaren een flinke investering, maar de glasadviseurs van Glasdistrict laten u graag de voordelen en voordelige tarieven zien die zij u ook in uw woonplaats kunnen bieden. Iedere woning is anders en iedere gezin heeft weer andere wensen en behoefte aan comfort. En ook de andere isolerende maatregelen die u neemt zal uiteindelijk uw voordeel in rendement bepalen. Daarom maakt Glasdistrict graag voor u een passend advies en offerte die helemaal past bij uw woonwensen.


De verschillen tussen dubbelglas en HR+ glas

Voor veel mensen is het onderscheid tussen de termen dubbelglas en HR glas vaak onduidelijk. Dubbelglas is niets anders dan twee glasruiten met een luchtdichte tussenruimte die is opgevuld met droge lucht; de spouw. Door deze spouw wordt warmte minder goed doorgelaten, en dat betekent dat de ruit de warmte in huis houdt en de kou buiten. HR glas heeft iets extra’s, deze ruiten zijn namelijk voorzien van een heel dun metaallaagje dat je nauwelijks ziet, maar een flinke deel stralingswarmte van de zon tegenhoudt. En ook de dikte van de spouw bepaalt de warmteisolatie. Zo heeft HR+ glas een spouw tussen de 9 en 12 mm. Is hij rond de 15 mm dan spreek je van HR++ glas. En in deze ruiten is de lucht in de spouw ook vervangen door krypton of argon gas, dat nog beter dan gewone lucht de warmte isoleert.

HR+glas of Triple glas in uw kozijnen? 

U kunt ook kiezen voor triple glas, ofwel HR+++. Deze ruiten zijn nog dikker en bestaan uit drie lagen glas, het heeft dan ook de hoogte isolatiewaardes én het is het meest geluidswerend. Als u een bepaald type glas kiest, let dan wel op het aantal mm dat de ruit dik is. In de regel geldt hoe hoger de isolatiewaarde, hoe dikker en zwaarder het glas per m2 is. En daar moeten uw kozijnen wel geschikt voor zijn en soms zijn aanpassingen nodig om bestaande sponningen te verbreden. Wat het overgaan op HR glas u oplevert is goed te zien aan het verschil met enkel glas; als in een gemiddeld rijtjeshuis het enkelglas vervangen wordt door isolatieglas met een HR++ waarde, dan kan daar al gauw 430 m3 gas mee bespaard worden. Dat is toch al gauw een derde deel van het totale gasverbruik voor centrale verwarming van een gemiddelde woning. Dus het overstappen van enkel naar dubbel glas scheelt écht. Let u bij het kiezen


De U-waarde van HR+ glas

Welk glas precies voor uw woning geschikt is, is afhankelijk van meerdere factoren. Natuurlijk wilt u kiezen voor het glas dat het beste isoleert, maar per glasproducent kan HR, HR+, HR++  en HR+++ in rendement nog best verschillen. Het handigst is om te kijken naar de u-waarde van het glas; hoe meer plussen de HR aanduiding heeft, hoe lager dit zal zijn. Deze waarde geeft aan hoeveel warmte er door de ruit wordt doorgelaten per vierkante meter glas, per graad temperatuurverschil. Vanzelfsprekend betekent een lager u-getal minder warmtetransport en dus isoleert dat beter. Triple glas, dus HR+++, heeft de laagste waarde van 0,6 of lager. Ter vergelijking; gewoon enkelglas heeft een U-waarde van rond de 5,8 en de waarde ligt bij HR+ glas tussen de 1,6 en 1,2.

Als u bij Glasdistrict HR+ glas bestelt kunt u bij onze glaszetters rekenen op de volgende isolatiewaardes: 

  • HR glas: U-waarde tussen 1,7 en 2,0
  • HR+ glas: U-waarde tussen 1,3 en 1,6
  • HR++ glas: U-waarde tussen 1 en 1,2
  • HR+++glas: U-waarde tussen 0,5 en 0,9

 

Hoe hoger de isolatiewaarde hoe duurzamer, en uiteraard hoe meer het glas per vierkante meter gaat kosten. Maar bij Glasdistrict kunt u altijd vertrouwen op een marktconforme prijs van HR+ ruiten van topkwaliteit.  En doordat de producenten van glas blijven innoveren zullen we u in de toekomst ook dubbelglas kunnen aanbieden waarvan de U-waardes nog lager zullen zijn.

 

Kozijnen tellen ook mee bij HR+ glas

Hoe hoog de isolatiewaarde van uw nieuwe glas ook is, de isolerende werking van de ruit valt of staat altijd met de kwaliteit van het kozijn waar het glas in wordt geplaatst. Zo kunnen slecht aansluitende sponningen zorgen voor kieren en warmteverlies, wat de isolerende werking van de nieuwe ruit teniet doet. Mochten de kozijnen aan flink onderhoud toe zijn, dan is het soms een overweging waard om deze helemaal te vervangen door nieuwe kozijnen met HR+ glas die duurzamer zijn in onderhoud, zoals kunststof. Laat u daarom goed informeren over de mogelijkheden voor úw type woning, want ieder huis is anders.

Subsidie krijgen op HR+ glas

HR+glas plaatsen in uw woning is een hele investering, maar soms kan uw gemeente u daar in tegemoet komen doormiddel van een subsidie. Door voordeel te geven op de montage van dubbelglas willen overheid en gemeenten woningbezitters en bedrijven stimuleren hun woningen duurzamer en energiezuiniger te maken. Vaak bieden ze dan ook allerlei regelingen om met korting woningen te voorzien van isolatiematerialen voor vloeren, muren, daken en dus ook ruiten. Soms bestaat dit uit een korting op de aan te schaffen materialen of er mag gebruik worden gemaakt van een lager BTW tarief. De regelingen en looptijden zijn echter per gemeente verschillend, u kunt dan ook het beste bij uw eigen gemeente informeren wat de mogelijkheden zijn of u doet dat via www.energiesubsidiewijzer.nl. Maar ook de lokale glaszetter van Glasdistrict zal op de hoogte zijn van subsidieregelingen in uw regio.

Hoe beter het onderhoud, hoe duurzamer HR+

Met het plaatsen van HR+ glas kunt u veel winst behalen. Maar wilt u de komende jaren profiteren van de duurzame voordelen, dan is onderhoud van het dubbelglas een must. Want slechte of kierende kozijnen doen flink afbreuk aan de voordelen. Controleer dus bij houten kozijnen jaarlijks de kwaliteit van de kit, de verf en stopverf, en voer onderhoud uit waar nodig. Bij kunststof of metalen kozijnen lijkt het onderhoud nauwelijks nodig, maar toch is het verstandig om ook daar de randprofielen en de waterafvoer na te kijken. Kieren en open naden kunnen na verloop van tijd zorgen dat vocht en vuil tussen de glasplaten gaan zitten, dat wordt lekglas genoemd. Lekglas repareren is heel lastig en vaak zit er dan niets anders op om de dubbele beglazing te vervangen door nieuw HR glas.

Voordelig & vlot HR+ laten plaatsen via Glasdistrict

Wilt u HR+ plaatsen maar niet te veel betalen, kijk dan eens naar de voordelige en scherpe prijzen die Glasdistrict u kan bieden. Wij werken door het hele land uitsluitend met vakbekwame glaszetters die snel en met uiterste zorg uw oude enkelglas ruiten kunnen voorzien van duurzaam HR+ glas. Naast een prima prijs kwaliteitsverhouding voor montage en glas, bieden we ook een snelle zetservice, dus kan nieuw HR+ glas ook in uw woning vlot geregeld worden.