HR+++ glas

HR+++ glas bestellen bij Glasdistrict voor energiezuinig wonen

Voor de ander HR glas soorten heeft Glasdistrict meerdere pagina’s gemaakt om u te informeren over de verschillende mogelijkheden. Wilt u liever een face 2 face uitleg over de mogelijkheden voor het plaatsen van HR glas, dan kunt u ons bellen of het contactformulier invullen.

HR+++ of Triple glas laten plaatsen via Glasdistrict


Wilt u profiteren van hoogrendementsglas met de meest optimale warmteisolatie, kies dan voor HR+++ glas of triple glas in huis. Met een isolatiewaarde van 0,6 of lager laat dit drielaagse glas nauwelijks kou en geluid van buiten door en zorgt binnen voor het meest optimale wooncomfort. HR+++ glas is vooral bij nieuwbouwwoningen erg populair en bij huizen waarbij oudere kozijnen worden vervangen door nieuwe kozijnen wordt er ook vaak gekozen voor dit type drievoudig of driedubbel glas als norm. Triple glas is behaaglijk, er is geen koudeslag meer op de ruiten, u behoudt de warmte optimaal in huis waardoor u minder stookt, en dat scheelt een stuk in de CO2 uitstoot. Het is dus goed voor u én het milieu.

Duurzaam wonen met HR+++ glas

Triple glas is het meest energiezuinige isolatieglas dat tegenwoordig op de markt is, en streeft u er naar om uw woning energieneutraal te maken, dan is dat het beste glas dat u kunt kiezen. Het is wel wat duurder in aanschaf dan bijvoorbeeld HR++ glas. En het duurt ten opzichte van HR++ glas wat langer om deze investering terug te verdienen via de besparing op de stookkosten. Bij triple glas is dat dan ook ca. 11-15 jaar, bij HR++ glas ca. 10 jaar, maar het is natuurlijk allemaal afhankelijk van de soort HR ketel u in huis heeft, uw stookgedrag en de temperatuur buiten. Voor de aanschaf van triple glas kunt u rekenen op een richtprijs van euro 210 per vierkante meter inclusief BTW, standaard aanpassingen en montage. En daarbij kunt u uitgaan van een besparing van 16,50 euro per m2 gas per jaar. Voor een gemiddeld rijtjeshuis met 20m2 aan ruiten is dat al gauw 330 euro dat u ieder jaar kunt terugverdienen.

Waaruit bestaat Triple glas?

Drielaags glas, of tripleglas, is hoogrendementsglas dat bestaat uit drie ruiten met twee luchtdichte ruimtes ertussen, de spouwen. Door deze opbouw in lagen wordt de doorstroom van warmte vertraagd. Tussen de glazen zit een inert gas dat ook warmtevertragende eigenschappen heeft, vaak is het Argon of Krypton, en de ruiten zijn voorzien van een ultradunne reflecterende coating. Zo blijft de warmte binnen en de kou buiten. De mate van isolatie van de ruit wordt aangegeven met een u-waarde, en hoe lager deze waarde is, hoe beter de ruit isoleert. Triple glas heeft de laagste u-waardes van de hoogrendementsbeglazing en deze ligt tussen 0,9 en 0,5. Gewone HR ruiten bestaan uit twee glasplaten met een spouw. Deze is bij gewone HR ruiten gevuld met droge lucht, bij HR+ en HR++ is de spouw breder en is de ruimte vaak gevuld met edelgas. De verschillende isolatiewaardes van het HR glas zijn:

  • HR glas heeft een u-waarde tussen 2,0 tot 1,7
  • HR+ glas heeft een u-waarde tussen 1,3 – 1,6
  • HR++ glas heeft een u-waarde tussen 1 – 1,2
  • HR+++glas heeft een u-waarde tussen 0,5-0,9

Ook bestaat ZHR++ glas, en dit glas heeft een extra coating met een zon- of UV-werende werende laag.

Kies ik triple glas of HR++ glas?

De Europese normen voor duurzaam wonen zullen de komende jaren omhoog worden geschroefd en driedubbel glas zal in de toekomst steeds vaker de standaard worden in nieuwbouw. En niet de sterke isolatie, maar ook de inbraakwerende en goede geluidswerende eigenschappen geven dit glas een grote meerwaarde. Wilt u in uw huis het oude vensterglas vervangen door dubbelglas en weet u nog niet of u het beste HR+++ glas of HR++ glas moet kiezen, dan is het verstandig om een aantal zaken op een rijtje te zetten, zoals uw budget, uw andere isolerende maatregelen en de staat van uw kozijnen. Zo is triple glas al gauw tweemaal zo dik en 1,5 keer zo zwaar als gewoon HR++ glas, en daar moeten uw ramen en sponningen wel op berekend zijn. Als dit aangepast moet worden zal dat al gauw extra kosten meebrengen en dan is het de vraag of dan de investering in extra dikke ruiten als kostenbesparende maatregel loont. Dan kan HR++ glas u vaak in dat opzicht meer rendement opleveren.

Ventilatie en condensvorming triple glas

Bij goed isoleren hoort ook goed ventileren want voor een gezond binnenklimaat is frisse buitenlucht nodig voor de luchtcirculatie en de afvoer van vocht in huis. Denkt u bij het laten zetten van triple glas dan goed aan de ventilatie; dat kan door extra ventilatieopeningen in de kozijnen te laten plaatsen of uitzetramen en bovenlichten in de ventilatiestand te zetten. Op goed werkend triple glas zal ook condens ontstaan op de buitenzijde, en dat merkt u vooral in de ochtend. Dat betekent dat het glas zijn werk uitstekend doet; omdat de warmte goed binnen blijft is de buitentemperatuur relatief laag, de koude lucht van buiten beslaat dan ’s nachts tegen het warme glas. En deze condens verdwijnt vanzelf weer.


HR+++ of Triple glas laten zetten met subsidie


De meeste woningeigenaren willen natuurlijk graag bijdragen aan duurzaam wonen en een schoner milieu, maar met het laten plaatsen van triple glas zijn hoge kosten gemoeid. En als u meteen uw hele huis aanpakt gaat het om een flinke investering. Het is dan ook de moeite waard om te kijken of u als woningeigenaar in uw woonplaats in aanmerking kunt komen voor subsidie voor de plaatsing van HR+++ glas. Het energiezuiniger maken van huizen heeft een hoge prioriteit bij de overheid en vaak worden er per gemeente allerlei kortingsregelingen aangeboden om huizen op een voordelige manier energiezuiniger te maken. Bijvoorbeeld door isolatie in muren, vloeren en daken aan te brengen, HR ketels aan te schaffen en enkelglas te vervangen door isolatieglas. Deze regelingen variëren per gemeente en verschillen in looptijd, kortingsmogelijkheden én voorwaarden. Zo kan een voorwaarde zijn dat u een x-aantal m2 aan HR++ glas moet plaatsen om in aanmerking te komen op een korting op de aanschafprijs of een verlaging in de BTW. Informeer dus bij uw gemeente naar de mogelijkheden of raadpleeg www.energiesubsidiewijzer.nl.

 

HR+++ vakkundig gemonteerd via Glasdistrict

Het zetten van triple glas in uw woning is echt werk voor de vakman; niet alleen zijn deze ruiten zwaar in gewicht, ook moet de montage secuur en volgens richtlijnen uitgevoerd worden zodat ook de garantie (van gemiddeld 10 jaar) door de glasleverancier kan worden gegarandeerd. De glaszetters van Glasdistrict zijn gediplomeerd om dit te kunnen doen via  het GBO-vakcertificaat of hebben via de branchevereniging FOSAG een AF erkenning. Ze werken, vlot, secuur en voeren oude ruiten netjes af, en u kunt vaak binnen een dag al genieten van uw nieuwe ruiten.

Voordelig HR+++ glas bij de glaszetters van Glasdistrict

Bij Glasdistrict weten we dat Triple glas een dure investering is, maar wij willen graag duurzaam wonen voor veel woningeigenaren mogelijk maken. Daarom bieden wij optimale kwaliteit triple glas voor een scherpe prijs. Wij leveren en monteren snel en met jarenlang vakmanschap, en werken uitsluitend met ervaren lokale glaszetters bij u in de buurt. En bij ons is alles mogelijk. Want wilt u graag triple glas maar ziet u op tegen de hoge kosten om alle ruiten in uw woning te vervangen, dan kunt u altijd kiezen om maar een paar kamers te voorzien van dit isolatieglas, zoals de woonkamer, studeerkamer en keuken. U kunt alleen al door die aanpassingen per jaar al flink besparen op de stookkosten. Kies voor duurzaam en laat u vrijblijvend door onze Glasexperts informeren over de mogelijkheden en onze gunstige tarieven voor HR+++glas.