Isolatieglas

Geschiedenis van Isolatieglas

In de geschiedenis maakte mensen gebruik van enkel glas. Dit enkel glas zorgde ervoor dat de ramen dicht waren, maar warmer werd het er niet op. Daarnaast verbruikte men veel geld aan stookkosten omdat het huis niet alleen moeilijk op te warmen was, maar ook omdat de warmte het huis weer snel verliet. Woningen met enkel glas zijn vaak onaangenaam omdat de gewenste temperaturen niet kunnen worden behaald. Daarnaast was ht zicht naar buiten ook niet altijd zoals dat gewenst is omdat enkel glas ramen een grote kans hebben om beslagen te raken.

Isolatieglas van deze tijd

Nu hebben we de luxe om onze ramen te voorzien van isolatieglas. Dit type glas brengt vele voordelen met zich mee. Het kost dan wel wat om het aan te schaffen maar u zult zeker geen spijt krijgen als u kiest voor isolatieglas. Maar door wie kunt u deze nou het beste laten zetten? Door de beste glaszetter van Nederland natuurlijk! Glasdistrict helpt u op vakkundige wijze met het plaatsen van het isolatieglas bij de ramen in uw woning. Daarnaast bieden wij u een goede prijs-kwaliteit garantie. Kwaliteit hoeft naar onze mening niet altijd veel geld te kosten. Voor ons is het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent en dat de gemaakte afspraken worden nagekomen. Wij adviseren u graag over de voordelen van isolatieglas en dragen samen met u bij aan het milieu.

Wat is isolatieglas?

Isolatieglas wordt ook wel dubbel glas of HR glas genoemd. Isolatieglas bestaat uit twee of in sommige gevallen meer dan twee glasplaten die op elkaar zijn geplaatst met een bepaalde afstand die ertussen zit. De afstand tussen deze platen is vooraf bepaald. De glazen platen zijn luchtdicht met elkaar verbonden. Op deze manier ontstaat er een isolerende ruimte tussen de glasplaten.

Toepassingen van isolatieglas

Isolatieglas kan worden gebruikt in deuren, ramen en kozijnen. Bij ramen met enkel glas kan het vaak voorkomen dat de lucht in de woning vochtig wordt. Zodra dit gebeurd, kan er condensatie op het raam worden gevormd doordat de temperatuur daalt onder het dauwpunt. Een nadeel hiervan is dat de warmte naar buiten wordt geleid. Bij isolatieglas gaat dit anders in zijn werk. Bij isolatieglas wordt het glas dubbel uitgevoerd waardoor er een tussenruimte ontstaat. Lucht heeft van nature een hoge warmteweerstand. Hierdoor wordt er minder warmte doorgegeven. De warmte kan bij isolatieglas binnen worden gehouden zodat de kans op condensatie op de ruit verminderd wordt. De kans hierop wordt helemaal verkleind als het isolatieglas bestaat uit ongeveer drie lagen.

Werking van isolatieglas

Maar hoe werkt dat technisch? Bij isolatieglas worden twee glazen op elkaar gekit. Zoals eerder aangegeven, wordt er een holte vrijgehouden tussen de twee glazen. De holte wordt in stand gehouden door een afstandshouder die gemaakt is van stevig aluminium. In deze houder bevinden zicht korreltjes. Deze hebben als functie om het vocht uit de lucht te halen. Het vocht mag vervolgens niet meer worden afgegeven. Doordat de korreltjes het vocht uit de lucht halen ontstaat er droge lucht in de holte. Hierdoor beslaat het raam niet en kunt u gewoon naar buiten kijken zonder deze eerst af te moeten vegen met een doek.

Welke soorten zijn er?

Bij Glasdistrict heeft u de keuze uit diverse type isolatieglas. Dit, omdat elk type zijn eigen eigenschappen heeft en wij graag rekening houden met uw wensen. Zo heeft u de keuze uit gewoon isolatieglas of HR isolatieglas. Deze laatste heeft als doel beter te isoleren waardoor u nog meer geld kunt besparen op uw energierekening. De variaties HR+ en HR++ bieden nog meer isolatie dan de overige typen. De hoeveelheid warmte dat door het glas wordt doorgegeven, wordt aangegeven met een U-waarde. Hoe lager deze waarde is, hoe beter de isolatie is van het glas. Daarnaast is het zo dat hoe hoger de waarde is van het HR glas, hoe meer kosten u kunt besparen op uw energierekening. Zo staat HR +++ voor triple glas. Dit betekent dat het glas bestaat uit drie glasplaten. Dit is de duurste variant binnen het isolatieglas en wordt daarom ook alleen maar gebruikt in moderne woningen en woningen waarin energiebesparing in de hoogste mate wordt nagestreefd. Dit is vaak terug te vinden in energie neutrale woningen.

iIsolatiewaarden voor u duidelijk te maken:

  • HR Glas is voorzien van een coating en betreft dubbel glas
  • HR + is dubbel glas voorzien van een coating en een argon vulling
  • HR ++ is dubbel glas (kan ook driedubbel), heeft een argon vulling en een brede spow van ongeveer 15 mm.

De eigenschappen van isolerend glas

Isolatieglas heeft een groot aantal eigenschappen dat alleen maar voordelig kunnen werken. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat mensen graag over willen stappen naar dit type glas. Gewoon isolatieglas is vaak voorzien van twee glazen platen. Het tegenhouden van de luchtvochtigheid is een van de eigenschappen die toepasbaar zijn op alle typen isolatieglazen. Vanaf type HR ++ krijgt u gegarandeerd meer mogelijkheden en zult u profiteren van een flinke besparing op uw energierekening.

Zonwerend

HR isolatie glas zorgt er bijvoorbeeld voor dat het licht goed wordt doorgelaten van buiten naar binnen. Het doorzicht is vaak helder en regen glijdt makkelijker van het glas af. Wij van Glasdistrict hechten een grote waarde aan de veiligheid van onze klanten. Daarom raden wij altijd aan om isolatieglas aan te schaffen. Een enkel glas raam is makkelijker om te breken waarbij isolatieglas dit moeilijker maakt. Daarnaast heeft isolatieglas ook de mogelijkheid tot warmte isolatie. Door de dikte van het glas en eventueel een speciale coating wordt de warmte van de woning binnen gehouden.

Bescherming tegen UV straling

De HR isolatieglazen zijn voorzien van een speciale coating waardoor de glazen werken als een zonwering. Hierdoor beschermt het u tegen de schadelijke UV stralen van de zon. Vooral in de zomer kan de zon voor een lange duur stralen. Dan is ook bescherming binnenshuis aan te raden. Mensen in een appartement kiezen graag voor HR glazen. Dit komt omdat de HR isolatieglazen zelfreinigend zijn. Dit is in een appartement vooral handig omdat het schoonmaken van de ramen vaak problematisch zijn in hoogbouw. Tot slot biedt isolatieglas een goede isolatie van het geluid. De keuze voor isolatieglas is in het begin misschien een dure keuze om te maken, maar op den duur zult u veel profijt hebben van de veelzijdige en luxe type glazen.

Waarom isolatieglas van Glasdistrict?

Glasdistrict kan u voorzien van het juiste advies als het gaat om isolatieglas. Als snelst groeiende glasbedrijf van Nederland hebben wij ons gespecialiseerd in verschillende soorten glas waardoor het zetten van glazen zoals isoleerglas geen enkel probleem. Wij maken gebruiken van hoogwaardig HR glas en zijn gespecificeerd in het repareren van schades aan uw bestaande ramen. Met onze ruim 30 jaar ervaring hebben wij geleerd van u als klant. Wij weten dat u een snelle afhandeling van uw meldingen verwachten en dat u graag ziet dat kwaliteit niet duur hoeft te zijn. Daarom zijn wij snel ter plaatse, hanteren wij scherpe tarieven en kunt u altijd rekenen op 24/7 hulp. Ook voor isoleerglas kiest u natuurlijk voor Glasdistrict.

In samenwerking met Weball-in