HR glas

Hr glas, maar welke heb ik nu nodig? Het is voor veel mensen onduidelijk wat de verschillen zijn tussen de types glas, op deze pagina zullen wij u informeren over HR glas. Op deze website kunt u ook informatie vinden over de andere types HR glas. Wilt u een afspraak maken met een consultant van Glasdistrict dan kunt u mailen of bellen via het bovenstaande nummer.

Kiezen voor HR glas via Glasdistrict

Tegenwoordig is HR glas, ofwel hoogrendementsglas, niet meer weg te denken uit de Nederlandse huizen. Niet alleen zorgt dit dubbele of meerlaagse glas ervoor dat u er binnen warm en comfortabel bij zit. Het is ook duurzaam én energiezuinig, waardoor u er ook flink mee kunt besparen op de stookkosten. Het is vaak een hele investering om in oudere huizen oud enkelglas door duurzaam HR glas te vervangen, maar meestal kunt u de kosten voor de montage en het plaatsen binnen een aantal jaar weer terugverdienen door de voordelen die worden behaald op de energierekening.

HR glas

Maak je woning duurzaam met hoogrendementsglas

 

De kosten van het plaatsen van HR glas

Bij een reguliere eengezinswoning betaalt u voor het plaatsen van HR glas van HR++ kwaliteit gemiddeld 3500 euro, en u bespaart daarmee ongeveer 200 tot 280 euro per jaar aan energiekosten. Er zijn verschillende soorten HR glas verkrijgbaar die iedere weer een andere isolerende werking hebben. Kiest u voor gewoon HR glas of HR+ glas, dan bent u goedkoper uit, maar u zult ook minder besparen. Maar dit kan natuurlijk per huis en gezinssituatie verschillend zijn. Wat u kiest is dan afhankelijk van uw huis, uw wensen in comfort en natuurlijk uw budget. Om u alvast een stuk op weg te helpen hanteren we de glaszetters van Glasdistrict scherpe tarieven voor HR glas en dubbelglas en wij laten u graag zien dat dubbel glas plaatsen, en dat kan ook in uw regio, gewoon voordelig kan.


HR glas met verschillende isolatiewaardes

HR glas wordt ook wel isolatieglas genoemd. Dit glas bestaat uit twee ruiten, of drie, met daartussen een luchtdichte ruimte die gevuld is met droge lucht. En deze is belangrijk, want deze lucht heeft een hoge weerstand tegen warmte en zorgt er dus voor dat warmte van buiten of binnen minder snel wordt door gelaten. Dit is het basisprincipe van dubbelglas. Bij hoogrendementsglas (HR glas) worden de ruiten van een dun, nauwelijks waarneembaar laagje metaal voorzien. Dit laagje die de stralingswarmte van de zon reflecteert, dus vandaar dat dit nog extra isoleert.

HR++ het meest besteld

HR glas kan worden uitgevoerd in verschillende isolatiewaarden. Hoe meer plussen erachter, hoe hoger de isolatiewaarden (maar ook hoe duurder de ruiten zijn). En deze hogere isolatie is afhankelijk van de dikte van de metaallaag. Ook de afstand tussen de dubbele ruiten en het soort gas wat tussen de glasbladen zit verhoogt de isolerende werking. Zo is de lucht in HR+, HR++  en het drielaagse triple glas in de regel vervangen door de inerte gassen krypton of argon dat nog beter de warmte tegenhoudt.

De U-waarde van HR ruiten

Wilt u HR glas aanschaffen voor uw woning maar weet u niet welk type glas u moet kiezen? Dan is de isolatiewaarde van de ruiten een goede richtlijn, want dat vertelt u precies hoe groot de warmtestroom door het glas is. Alle ruiten die glasproducenten leveren komen met een U-waarde en deze laat zien hoeveel warmte er per vierkante meter ruit per graad temperatuurverschil wordt doorgelaten. Hoe lager dit U-getal is, hoe beter de ruit isoleert. Zo heeft standaard HR glas een U waarde van 2,0 tot 1,7 en komt HR++ glas tegenwoordig uit rond 1. Ter vergelijking; gewoon vensterglas heef teen waarde van 5,8, dus HR glas maakt echt een groot verschil!

HR glas bestellen met de volgende U-waardes: 

  • Stel u wilt HR glas: U-waarde tussen 2,0 tot 1,7
  • Of HR+ glas: U-waarde tussen 1,3 – 1,6
  • ( meest besteld ) HR++ glas: U-waarde tussen 1 – 1,2
  • HR+++glas: U-waarde tussen 0,5-0,9

U ziet dat HR+++ glas aanzienlijk meer warmtecomfort zal opleveren dan gewoon dubbelglas, en door de drielaagse uitvoering van dit glas is het ook nog sterk geluidswerend. Maar dit is dan ook wel het duurste en zwaarste glas dat u kunt kiezen, en uw kozijnen moeten daar ook wel geschikt voor zijn. De ontwikkelingen en verdere innovaties op het gebied van glasproductie zijn in volle gang en de verwachting is dat in de toekomst producenten dubbelglas kunnen aanbieden met nog lagere U-waarden.

Ook kozijnen bepalen de isolatie van woningen

Bij het bestellen van HR glas is het goed om ook de staat van de kozijnen te laten nakijken. Want door hun dikte en gewicht kunnen HR ruiten niet altijd direct in bestaande sponningen worden geplaatst. Zijn deze te smal, dan kan de glaszetter daar vaak wel een passende oplossing voor bieden. Wilt u graag triple glas, dan zullen de sponningen zeker extra breed en sterk moeten zijn, want dat glas is per vierkante meter een stuk zwaarder (ca. 30 kilo!) door de extra glasplaat.

Diverse mogelijkheden HR glas

Het kan ook zijn dat het dan verstandiger is om de keuze daardoor op een dunnere variant met een lagere isolatiewaarde te laten vallen. Hoewel dat dan vaak de minst optimale oplossing lijkt, bent u met gewoon HR glas al een stuk energiezuiniger uit dan met gewoon enkelglas of dubbelglas en hoeft u niet veel te investeren in de aanpassing van de kozijnen.

Onderhoud HR beglazing en de garantie


De kwaliteit en de gegeven isolatiewaarde van de nieuwe ruiten is mede afhankelijk van de staat van de kozijnen en de montage. In principe wordt er op HR ruiten zo’n 10 jaar garantie gegeven, maar met goed onderhoud doen ze hun isolerende werk met gemak 10 tot 20 jaar langer. En wilt u optimaal profiteren van uw isolatie, dan kunt u ook kiezen voor isolerende kozijnen; zo bieden aluminium en kunststof kozijnen weer hogere isolatiewaarde dan houten kozijnen, maar ook daarbij is de mate van onderhoud wel allesbepalend.

Goede isolatie waarde

Verder moet u bij HR glas ook goed ventileren, want door de uitstekende werking van het HR glas zal er extra toegang gegeven moeten worden aan frisse buitenlucht, want dat is altijd nodig voor de luchtcirculatie en afvoer van vocht binnenshuis. Uw glaszetter, zoals Glasdistrict, zal u daar verder over kunnen informeren. Ze kunnen tevens uw bestaande ruiten en sponningen inspecteren en daar vrijblijvend een passend advies voor geven.

Subsidie voor HR glas 

Wilt u graag het glas in uw woning vervangen door HR glas maar vindt u het nog een hele investering, dan zijn er soms ook mogelijkheden voor subsidie. Het verduurzamen van woningen staat bij veel gemeenten vaak hoog op het lijstje en om woningbezitters en bedrijven te stimuleren daar aan bij te dragen geven ze vaak subsidies uit voor onder andere het vervangen van enkelglas door HR glas. Ze betalen dan vaak een deel van de kosten voor aanschaf en plaatsing of bieden een verlaging in de BTW.

Bekijk hier wat u kunt besparen

Maar vaak moet er wel aan bepaalde voorwaarden worden voldaan. Deze regelingen zijn per gemeente verschillend. Dus het beste kunt u bij uw eigen gemeente informeren welke voordelen ze kunnen bieden. Een goed startpunt is ook www.energiesubsidiewijzer.nl, waar u de actuele kortingsregelingen in uw woonplaats kunt opvragen. Ook de lokale glaszetter van Glasdistrict is vaak goed op de hoogte van de verschillende lokale regelingen. U kunt ook bij hem terecht voor meer informatie.

HR glas laten plaatsen via Glasdistrict

Het plaatsen van HR glas biedt eigenlijk alleen maar voordelen. Als u nu nog enkelglas in uw ruiten heeft en u gaat over op dubbel HR glas? Bijvoorbeeld via Glasdistrict, dan zult u meteen merken hoeveel verschil dat maakt. De ramen voelen niet meer koud aan, u bent de grote mate van condensvorming op uw ruiten kwijt. Het is binnen in de kamers behaaglijk, en de verwarming hoeft minder vaak omhoog gedraaid te worden. En als u het HR glas laat plaatsen door de glaszetters van Glasdistrict bent u ook nog voordelig uit. want Glasdistrict biedt topkwaliteit HR ruiten voor een scherpe prijs, dat door onze vakbekwame glaszetters snel en vakkundig kan worden geplaatst. Door deze uitstekende prijs kwaliteit verhouding hoeft de stap om uw woning te verduurzamen dus niet zo groot te zijn.

Diverse grote steden

Glasdistrict is door heel Nederland actief, in de volgende steden hebben wij vestigingen. In sommige plaatsen hebben wij glaszetters wonen, die snel kunnen reageren bij spoedgevallen. U kunt denken aan Rotterdam, Haarlem, Amstelveen, Almere, Enschede, Zwolle, Amsterdam, Maastricht, Eindhoven en Utrecht.